ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σύγχρονο
διαιτολογικό γραφείο


Κρυολιπόλυση

Στην Αμερική, η λιπογλυπτική με τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια.
Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, το Χάρβαρντ, μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η μέθοδος αυτή αποτελεί ασφαλή μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους, χωρίς παρενέργειες.
Αυτή η μέθοδος έχει εγκριθεί επίσημα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων της Αμερικής (FDA).
Ενδείκνυται για όσους ελέγχουν το σωματικό τους βάρος με δίαιτα και ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή χωρίς να απέχουν πολύ από το ιδανικό τους βάρος και, ταυτόχρονα, έχουν τοπική εναπόθεση λίπους.
Απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες με τοπική εναπόθεση λίπους που ύστερα από εκτεταμένο πρόγραμμα δίαιτας και γυμναστικής, επιμένει. Δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.
1. Ποια είναι η διαδικασία για την εφαρμογή της θεραπείας;
Ξεκινώντας τη θεραπεία της κρυολιπόλυσης, θα πάρουμε τις μετρήσεις της περιοχής που θα θεραπεύσουμε και θα κρατήσουμε φωτογραφικό υλικό προκειμένου να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα. Θα τοποθετήσουμε μια κρυοανθεκτική μεμβράνη στην περιοχή της θεραπείας που θα αποτρέψει την άμεση επαφή της κεφαλής του μηχανήματος με το δέρμα. Έπειτα τοποθετείται η ειδική κεφαλή του μηχανήματος στο σημείο της θεραπείας και, αφού την ενεργοποιήσουμε, αρχίζει η διαδικασία της ελεγχόμενης αναρρόφησης του δέρματος στο εσωτερικό της κεφαλής. Η θερμοκρασία ψύξης, η ένταση της αναρρόφησης όπως και η διάρκεια της θεραπείας καθορίζονται από την περιοχή της εφαρμογής και τις απαιτήσεις της.
2. Πόσο διαρκεί η θεραπεία της κρυολιπόλυσης;
 • Η διάρκεια της θεραπείας κυμαίνεται από 45 έως 60 λεπτά και εξαρτάται από το σημείο που θα εφαρμοστεί.
 • Γίνεται στο χώρο μας χωρίς αναισθησία.
 • Το μεγαλύτερο ποσοστό των θεραπευόμενων βρίσκουν τη θεραπεία ανώδυνη και ευχάριστη.
 • Γρήγορος χρόνος αποθεραπείας και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.
3. Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Το πρόγραμμα θεραπειών που προτείνουμε περιλαμβάνει συνήθως 1 με 3 συνεδρίες ανά περιοχή, οι οποίες συνεδρίες απέχουν μεταξύ τους 30 μέρες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται επίσης από τον αριθμό περιοχών που θα θεραπεύσουμε (π.χ. κοιλιά, πλαϊνά, χέρια κ.τ.λ.). Εξηγείται αναλυτικά η διαδικασία και διαμορφώνεται το πλάνο των θεραπειών.
4. Πότε αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα;
Τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή 30-40 μέρες μετά τη θεραπεία, τα μόνιμα όμως και εντυπωσιακά αποτελέσματα φαίνονται από τους 3 έως και 6 μήνες μετά. Στο διάστημα αυτό ο κατεστραμμένος λόγω ψύχους λιπώδης ιστός αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Με κάθε θεραπεία κρυολιπόλυσης καταστρέφεται περίπου το 20% των λιποκυττάρων, που στην περίπτωση της περιφέρειας αντιστοιχεί σε μείωση 2-5 πόντων κατά μέσο όρο, ανάλογα φυσικά και με το αρχικό πρόβλημα. Για το λόγο αυτόν σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται επανάληψη της θεραπείας. Το αποτέλεσμα αυτό διατηρείται αναλλοίωτο για όσο διάστημα τηρούνται οι κανόνες υγιεινής διατροφής, καθώς τα λιποκύτταρα που αποβάλλαμε είναι ιστός που δεν αναπαράγεται από τον οργανισμό μας, παρά μόνο διογκώνεται με την εναπόθεση σωματικού βάρους.
5. Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης:
 • Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται με φυσικό τρόπο και απομακρύνονται μόνιμα από το σώμα, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής τους, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 • Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε τη νέα σας γραμμή υιοθετώντας μία ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

 • Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες μέθοδοι για περαιτέρω απώλεια λιπώδους ιστού (π.χ. Cavitation, RF ραδιοσυχνότητες, Λεμφικό μασάζ).

6. Υπάρχουν παρενέργειες;
 • Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας υπάρχει μία αίσθηση ψύχους στο σημείο της εφαρμογής της που υποχωρεί μετά από μερικά λεπτά.

 • Μία ελαφριά ερυθρότητα πιθανόν να παραμείνει στο σημείο για 1–2 ώρες

Cavitation: Υπέρηχος Λιποδιάλυσης

Η θεραπεία με υπέρηχους cavitation είναι μία επαναστατική μέθοδος φυσικής λιποδιάλυσης που καταπολεμά το τοπικό λίπος γρήγορα, αποτελεσματικά και ανώδυνα. Απευθύνεται σε όλους εκείνους του θέλουν να σμιλεύσουν τη σιλουέτα τους και να αποκτήσουν ένα υγιές και λεπτό σώμα, χωρίς κυτταρίτιδα, που πάντα ονειρευόντουσαν. Το cavitation ή αλλιώς σπηλαίωση είναι φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο, εκπέμποντας ήχους χαμηλής συχνότητας δημιουργούνται φυσαλίδες υποπίεσης μέσα στο λιπώδη ιστό. Όταν οι φυσαλίδες αυτές διογκωθούν και σπάσουν, καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες των λιποκυττάρων οι οποίες αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος.
1. Ποιες είναι οι περιοχές που εφαρμόζεται η θεραπεία cavitation;
Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει εναπόθεση λίπους, π.χ. στα πλαϊνά, στην κοιλιά, στα μπράτσα, αλλά κυρίως σε μικρότερες επιφάνειες σε αντίθεση με την θεραπεία της κρυολιπόλυσης. Η θεραπεία εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου ακόμη και το διάστημα που το δέρμα σας είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.
2. Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα είναι εμφανή τις πρώτες κιόλας μέρες, δύο βδομάδες όμως μετά την έναρξη των θεραπειών τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Συνδυάζοντας τη θεραπεία με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, αναδεικνύοντας ένα νεότερο και πιο αδύνατο σώμα.
3. Πόσες είναι οι συνεδρίες που θα χρειαστούν;
Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες που έχει το σώμα του κάθε θεραπευόμενου. Συνήθως οι 6-9 θεραπείες είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός που θα μας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Όταν όμως το cavitation γίνεται συνδυαστικά με άλλες θεραπείες π.χ. R.F. (Ραδιοσυχνότητες), τότε πιθανόν να χρειαστούν λιγότερες συνεδρίες.


Ραδιοσυχνότητες RF Σώματος

Η τεχνολογία RF είναι η νεότερη επιστημονική εξέλιξη για την σύσφιγξη του σώματος. Είναι η νέα, αναίμακτη επαναστατική μέθοδος Lifting και λιπογλυπτικής. Η λειτουργία της βασίζεται στην εκπομπή μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων επιτυγχάνοντας έτσι τη σύσφιγξη του δέρματος. Με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα στη σύσφιγξη του χαλαρωμένου δέρματος και την αναζωογόνησή του, χωρίς παρενέργειες και χειρουργική επέμβαση. Είναι μια ανώδυνη διαδικασία για το θεραπευόμενο και η διάρκειά της κυμαίνεται από 15 έως και 25 λεπτά ανά περιοχή. Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια και η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την αρχική κατάσταση του προβλήματος του θεραπευόμενου και του τελικού αποτελέσματος, που θέλουμε να επιτύχουμε. Έχοντας υπόψιν αυτές τις δύο παραμέτρους ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών. Όσον αφορά στη συχνότητα των συνεδριών, μπορούμε να πούμε πως 1–2 φορές την εβδομάδα είναι ιδανικά.
1. Πώς δρα η θεραπεία RF στη σύσφιγξη του σώματος;
Οι ραδιοσυχνότητες RF εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, όπου αρχίζει και η δράση τους. Από την ειδική κεφαλή του μηχανήματος διοχετεύεται ενέργεια στον υποδόριο λιπώδη ιστό, προκαλώντας έτσι την άμεση κινητοποίηση του λεμφικού και φλεβικού συστήματος κατά συνέπεια και των λιποκυττάρων. Επίσης, μια άλλη δραστηριότητα των ραδιοσυχνοτήτων είναι η διέγερση των ινοβλαστών για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, που έχει ως συνέπεια τη σύσφιγξη του δέρματος.
2. Για ποιους ενδείκνυται η θεραπεία με RF ραδιοσυχνότητες;
Η θεραπεία με RF ενδείκνυται για όσους θέλουν:
 • Την αντιμετώπιση και θεραπεία της κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από τη χαλάρωση του δέρματος και την εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στις στοιβάδες του υποδόριου ιστού. Η θεραπεία RF οδηγεί σε σύσφιγξη της πάσχουσας περιοχής, δημιουργώντας αυξημένη κινητοποίηση του λεμφικού συστήματος. Έτσι, συνδυάζοντάς την με άλλες θεραπείες λιπόλυσης (π.χ. cavitation, κρυολιπόλυση) πετυχαίνουμε τη δραματική μείωση της κυτταρίτιδας.
 • Σύσφιγξη σώματος. Η θεραπεία με ραδιοκύματα RF είναι η μόνη που δρα αποτελεσματικά για τη σύσφιγξη του σώματος.
 • Σμίλευση της σιλουέτας. Η σύσφιγξη που επιτυγχάνεται με το RF και οι συνδυαστικές θεραπείες λιπόλυσης βελτιώνουν αισθητά το περίγραμμα του σώματος.
3. Με ποιες άλλες θεραπείες συνδυάζονται οι ραδιοσυχνότητες RF;
Η επίτευξη των πολυπόθητων αποτελεσμάτων επέρχεται νωρίτερα και πιο ολοκληρωμένα συνδυάζοντας τη θεραπεία RF με θεραπείες λιπόλυσης, όπως:
 • Κρυολιπόλυση
 • Cavitation
 • Λεμφικό μασάζ

Λεμφικό μασάζ

Η καθημερινή έκθεση ενός οργανισμού σε πάνω από 80.000 τοξίνες είναι γεγονός. Λόγω της συσσώρευσης των τοξινών στον οργανισμό, πράγμα που σημαίνει την επιβάρυνση των οργάνων του σώματος, δημιουργείται επιτακτική η ανάγκη απομάκρυνσή τους με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που κάνει το λεμφικό σύστημα τόσο σημαντικό. Απομακρύνει όλα τα απόβλητα που συσσωρεύονται γύρω από τα κύτταρα, και οδηγεί στην εκκένωση όλων των περιττών ουσιών γύρω από αυτά. Η Πρεσσοθεραπεία ή αλλιώς λεμφικό μασάζ είναι η διαδικασία κατά την οποία εφαρμόζουμε πίεση εξωτερικά σε όλο το σώμα μέσω μηχανήματος το οποίο παράγει κυψελίδες αέρα. Με άλλα λόγια, είναι η άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού η οποία συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του συνόλου του κυκλοφορικού συστήματος, αποτρέποντας έτσι την κατακράτηση υγρών. Με την Πρεσσοθεραπεία, τα απόβλητα και οι τοξίνες απομακρύνονται από τον οργανισμό και έτσι το σώμα νιώθει ξεκούραστο μετά το τέλος της κάθε συνεδρίας.
1. Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής της θεραπείας;
Ο θεραπευόμενος φοράει μια στολή (πάνω από τα ρούχα του), η οποία είναι συνδεδεμένη με το μηχάνημα το οποίο διοχετεύει αέρα στο εσωτερικό της. Φορώντας λοιπόν τη στολή, μια αντλία ξεκινάει να την φουσκώνει τμηματικά, επιτυγχάνοντας έτσι το απόλυτο λεμφικό μασάζ. Η αίσθηση ευεξίας είναι χαρακτηριστική στο τέλος της συνεδρίας.
2. Ποια είναι τα αποτελέσματα του λεμφικού μασάζ;
 • Το λεμφικό μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει το οξυγόνο.

 • Αυξάνει τη λεμφική κυκλοφορία και βοηθά στην αποβολή των μεταβολικών και τοξικών αποβλήτων, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Παράλληλα βελτιώνει την όψη του φλοιού της κυτταρίτιδας.

 • Ενισχύοντας τους συνδετικούς ιστούς, καταφέρνει τη διέγερση και την τόνωση των μυών και των αρθρώσεων.

 • Το λεμφικό μασάζ, αυξάνοντας την παροχή αίματος στο δέρμα, τρέφει τους ιστούς και συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων και την αντιγήρανση.
3. Ποια είναι τα κύρια οφέλη του;
 • Άμεση αποτοξίνωση του οργανισμού
 • Λεμφική αποσυμφόρηση
 • Αντιοιδηματική δράση
 • Αναστέλλει την κατακράτηση υγρών
 • Απομακρύνει το γαλακτικό οξύ
 • Βάζει τέλος στα βαριά πόδια και το πρήξιμο
 • Μειώνει την κυτταρίτιδα
 • Δημιουργεί το αίσθημα ανακούφισης και ευεξίας
 • Ενεργοποιεί το μεταβολισμό
4. Κάποια άλλη πληροφορία;
 • Με την επαναλαμβανόμενη συστολή και διαστολή, βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
 • Η θεραπεία είναι ανώδυνη και άκρως χαλαρωτική.
 • Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι 20-30 λεπτά. Ο θεραπευόμενος πρέπει να αισθάνεται τις πιέσεις χωρίς να του φέρνουν δυσφορία.
 • Η έντονη ενυδάτωση είναι απαραίτητη μετά τις συνεδρίες για την αποκατάσταση των υγρών της λέμφου.
 • Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει έντονη διούρηση μετά το τέλος των συνεδριών.
 • Μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις θεραπείες που διαθέτουμε.
 • Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες του καθενός, 1 με 3 συνεδρίες την εβδομάδα θα μας φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.
5. Σε ποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται το λεμφικό μασάζ;
 • Εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT)
 • Καρδιακή ανεπάρκεια
 • Υπάρχον Πνευμονικό οίδημα
 • Υπάρχουσα Πνευμονική εμβολή
 • Ακραία παραμόρφωση άκρων
 • Οποιαδήποτε τοπική δερματική κατάσταση στην οποία τα εξαρτήματα όπου καλύπτουν τα επηρεασμένα άκρα θα ενοχλούν, όπως γάγγραινα, μολυσμένη πληγή, πρόσφατο δερματικό μόσχευμα και δερματίτιδα
 • Γνωστή παρουσία κακοήθειας στα πόδια
 • Μολύνσεις άκρων


Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού με «FitMate»

Ο Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός σε Ηρεμία (RMR) είναι αυτό που θα λέγαμε το “Μεταβολικό Αποτύπωμα”. Είναι μοναδικός για τον κάθε άνθρωπο και χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό ενός εξειδικευμένου προγράμματος διατροφής και άσκησης, βασισμένο στις πραγματικές θερμιδικές ανάγκες του εξεταζόμενου. Ο Βασικός Μεταβολισμός επηρεάζεται από την Ηλικία, το Φύλο, το Βάρος, τη Σύσταση Σώματος, Γενετικούς παράγοντες, Ορμονικούς παράγοντες, Φαρμακευτική Αγωγή, Παθολογία και την Άσκηση. Ακόμα και μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου με παρόμοιο βάρος και ύψος, το RMR ενδέχεται να μεταβάλλεται μέχρι και 900 θερμίδες ανά ημέρα. Όταν λοιπόν οι εξισώσεις υπολογισμού RMR και οι λιπομετρητές βασίζονται σε μερικές από αυτές τις παραμέτρους γιατί να μένουμε σε εκτιμήσεις; Δεν μπορείτε να ελέγξετε ό,τι δεν έχετε μετρήσει.
1. Ποια είναι η διαδικασία;
Ο εξεταζόμενος αναπαύεται σε ένα κρεβάτι, εφαρμόζεται μια ειδική αποστειρωμένη μάσκα στο πρόσωπό του και εισπνέει και εκπνέει σε συνθήκες απόλυτης ηρεμίας για χρονικό διάστημα 12-15 λεπτά. Η συσκευή μετράει το οξυγόνο που εισπνέει ο εξεταζόμενος, καθώς επίσης και το ποσοστό οξυγόνου στην εκπνοή. Βάσει του λόγου αυτού προσδιορίζονται με ακρίβεια τα εξής:
 • Ο αριθμός των καταναλισκόμενων θερμίδων σε κατάσταση ηρεμίας.
 • Σύγκριση του επιπέδου μεταβολισμού σε σχέση με το αναμενόμενο (αυξημένος, μειωμένος ή φυσιολογικός).
2. Σε ποιους είναι απαραίτητη η μέτρηση;
 • Άτομα που ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος

 • Άτομα που πάσχουν από: Υποθυρεοειδισμό, Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και καοήθη παχυσαρκία

 • Άτομα που προσλαμβάνουν εύκολα βάρος, χωρίς αντικειμενικά να τρώνε πολύ

 • Αθλητές

Ο μεταβολισμός επηρεάζεται σημαντικά από παράγοντες όπως:
 • Ηλικία
 • Φύλο
 • Γενετικοί παράγοντες
 • Ορμονικοί παράγοντες
 • Βάρος
 • Σύνθεση Σώματος
 • Φαρμακευτική αγωγή
 • Άσκηση
3. Τι πρέπει να κάνω πριν τη μέτρηση?
Όπως και με τις περισσότερες ιατρικές εξετάσεις (έλεγχο χοληστερόλης, σακχάρου κ.ά.), έτσι και με το μεταβολισμό υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, για να επιτευχθεί ακριβής μέτρηση. Την ημέρα της μέτρησης διασφαλίστε ότι:
 • Δεν έχετε φάει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τη μέτρηση.
 • Δεν έχετε ασκηθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
 • Δεν έχετε καταναλώσει καφεΐνη για τουλάχιστον 2 ώρες.
 • Απέχετε από σκευάσματα που επιταχύνουν το μεταβολισμό για τουλάχιστον 4 ώρες.
 • Δεν έχετε καπνίσει για τουλάχιστον 1ώρα.
Body Mass Index